Skön vinterdag

Idag är det verkligen en sån där vinterdag då det är perfekt att gå ut och grilla i skogen. Det är lagomt kallt och solen skiner. Synd att Nova hade lite feber igår för jag vet inte om jag vågar ta ut henne just nu. Hon är superpigg och har inge feber idag så vi får se. Men det skulle varit mysigt med lite grillning i skogen och känna solen värma i ansiktet.

Måste även visa en bild på bebis säng som bebis morfar gjort! Mormor har piffat! Hur jäkla fin som helst. Det ska på ben och sen ska den på plats bredvid vår säng. Lägger ut en bild när det är klart!


♥ 2 veckor ♥

Japp. Idag är det två veckor kvar till bebis beräknade ankomst. OJOJOJ! Känner mig inte riktigt förberedd på det än, det går ju så fort, men jag längtar nå enormt efter det lilla livet. Är himla less på magen just nu också + alla förvärkar som kommer och går. Igårkväll hade jag en rejäl värk som jag inte visste om det var en riktig värk eller en förvärk. Den var så diffus och satt i länge. Sen under natten så har jag haft ont i omgångar. Hoppas den vill komma tidigare!


Tömma grisen och hämta bilstolen

Dagens ärenden!

Tömma gris:
Alltså åka in till banken för att tömma Novas spargris som börjar bli alldeles för full. Får inte in nå mer pengar i den, dessutom så väger den nog några kilo. Sen är det bara att börja fylla den igen!

Hämta bilstolen:
Japp, idag ska vi hämta bebis bilstol. Hade tänkt vänta lite längre men jag känner att jag vill ha den hemma utifall bebis vill kika ut snart.

Vad gör ni idag?


Längtan!

Gud vad jag längtar efter bebis nu! Vill se hur den ser ut och om den är lik mig eller Pierre eller kanske Nova. Vill snusa på bebishud och pussa på lilla huvudet. Vill se min älskade lilla prinsessa sitta med bebis i knä och se hennes ansiktsuttryck. Vill se Pierres reaktion när han bli pappa för andra gången. Längtar efter att få känna mammahjärtat växa sig större för att rymma två små hjärtan. Vill ta vagnpromenader med min lilla familj. Vill se Nova hjälpa till med bebis och berätta för henne hur duktig hon är. Vill se mormors reaktion när hon får hålla sitt andra barnbarn för första gången. Ja nu LÄNGTAR jag så snälla kom ut nu älskade bebis! ♥♥♥


Sängkläder till bebis

Har beställt hem detta bäddset till bebis. Kallas för "Biet" och är hur sött som helst! Borde komma nästa vecka någon gång.


V. 38 (37+0)


 

Information från gravid.se

Vid varje Mvc-besök görs de vanliga rutinkontrollerna av ditt blodvärde, blodtryck, barnets hjärtfrekvens, position och tillväxt. En del kvinnor upplever att de känner sig nedstämda mot slutet av graviditeten. Orsakerna kan vara en mängd olika saker: oro inför förlossningen, trötthet på grund av sömnbrist och längtan efter att graviditeten ska vara över. Försök att få tid för dig själv och tala med din barnmorska på MVC. Mot slutet av graviditeten undersöker barnmorskan hur barnet ligger och för omföderskor vars barn inte fixerat sig, är det inte ovanligt att det sker först när värkarna börjat. Många kvinnor upplever en surrande känsla i slidan när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten och ev. obehag när man sätter sig för snabbt på en hård stol.

Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.

 
 

 

 
 
 

BF-listan!

Ja idag är det 3 veckor kvar till beräknad födelse för bebis, alltså den 10:e februari.
Tänkte att jag skulle sammanställa listan då det snart är dags för den att komma och det kan ju faktiskt hända när som helst!

Har även tagit med gissningar från facebook.

Anna Lewin och morfar - 28/1
Emma B - 31/1
Mormor (mamma) och Carola - 2/2
Jessica - 3/2
Josefine - 4/2
Emma L-S - 5/2
Jenny - 7/2
Josefine K och Erika - 8/2
Eva och Anna - 9/2
Nettan och Lisa - 10/2
Robin och Micke B - 11/2
Jag - 12/2
Katja - 13/2
Pierre och Sarah - 14/2
Maria - 15/2

Där har ni den! Ni som inte har gissat än får gärna göra det i detta inlägg..
Spännande att se vem som är närmast! Bjuder på en magbild från vecka 6.. ♥


Blogg-appen

Tydligen så går det inte att kommentera på inlägg som är skrivna med blogg.se appen, vilket mina 3 senaste inlägg är skrivna ifrån. De skulle tydligen åtgärda det snarast men nu bloggar jag från datorn istället.

Idag är Nova lite hängig, hade lite feber igår men mest är hon så förkyld. Snoret tar liksom aldrig slut. Stackars min lilla sessa. Hon vill knappt äta något heller och det förstår jag, inge roligt att äta när man inte känner någon smak. Hon dricker en massa välling istället! Hoppas hon kryar på sig snart så hon slipper må dåligt.

Tiden bara rusar iväg

Var som sagt till barnmorskan igår och allt var bra med bebis. Hjärtat slog fint och kurvan ökar stadigt. Frågade henne om hon ville uppskatta hur stor bebis är och just nu så växer den normalt men hon trodde att den kommer väga runt 4kg när den föds. Lite mer än Nova vägde, hon vägde 3,8kg. Så vi får se vad som ploppar ut.
Vaknade iaf inatt av världens förvärk och trodde det verkligen var på gång, men falskt alarm. Längtar ihjäl mig efter bebis nu!

Idag har jag rensar i Novas rum för tredje gången på bara några veckor. Sessan har alldeles för mycket leksaker så hon glömmer bort vad hon har till slut. Så lite rensning och placera om leksakerna gör susen. Imorgon tänkte jag fixa ett litet skrivbord till henne för det behöver hon verkligen. Får se om jag bjuder på en bild sen.


Barnmorskan

Idag är det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Ska fråga henne om dessa förvärkar jag har som gör lite ont och kommer ofta. Känns som om bebis är på G ut ibland. Tänkte även se om hon kan känna hur stor bebis är. Alltid lika kul att få en uppskattning på vikten. Med Nova så gissade hon ganska exakt faktiskt och den här gången tror hon att bebis kommer vara större än vad Nova var. Ska bli spännande att se! Återkommer senare ikväll!


Mobilinlägg

Provar skriva ett mobilinlägg och hoppas det blir bra.
Idag tog jag och Nova en promenad till affären och lekparken. För en höggravid var det inte det lättaste, men jag höll mig på benen!
Nu myser vi lite i soffan och längtar efter pappa P som jobbar och förmodligen kommer jobba över.


V. 37(36+1)

Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer.

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.

 
 

 

 
 
 

Bästa känslan

Det händer inte så ofta nu för tiden, eller ska jag säga typ aldrig.
Att Nova somnar i min famn. När hon var liten så sov hon nästan jämt i min famn och jag tyckte det var så mysigt. Men ju äldre hon blir desto mindre sömn kräver hon. Nu har hon ju också slutat sova middag så hon sover bara på nätterna. Men igår så var hon så trött runt 18.30. Hon hade badat och hållig igång hela dagen så hon var helt utmattad. Efter att vi satt på pyjamas, ätit välling och borstat tänderna så satte jag henne hos mig och la hennes täcke över henne så somnade hon. Min tanke var att vi skulle sitta och mysa en stund innan hon skulle läggas men det orkade inte Nova så hon somnade. GUD SÅ HÄRLIGT DET VAR!!!!!!
Mammahjärtat var alldeles varmt! Jag njuter så mycket eftersom det typ aldrig händer att hon sover hos mig!

Mamma älskar dig min lilla skruttfia! ♥



Pierre var inte hemma så jag kunde bara fota med min iPhone vilket resulterar i dålig bildkvalitet.


Sista tentan imorgon

Ja imorgon gör jag min sista tenta på min sista kurs.
Läser ekonomprogrammet sen 2008 och det känns himla skönt att ha avklarat alla kurser!
Nu har jag bara uppsatsen kvar som jag inte orkade skriva i höstas då jag istället valde att jobba.
Får se om jag skriver den i höst för kommer nog inte ha så mycket tid till det nu i vår. =)
Men det känns himla skönt att snart vara klar och kunna fokusera på att söka jobb inom yrket.

Ikväll ska jag se den nya serien "Once upon a time". Den verkar vara riktigt bra så jag tänkte ge den en chans. Annars brukar jag ha svårt för serier, förutom Gossip Girl då.


Nya skötväskan

Var och köpte nya skötväskan till bebis idag. Är nöjd!
Matchar vagnen dessutom och har massor av fack. Samt en skötbädd som inte är så hård och plastig som dom brukar vara.


10 januari

Det är den 10 januari idag, vilket betyder att det bara är en månad kvar tills bebis förhoppningsvis anländer. Tror själv att jag kommer gå längre än så men jag har ju hoppet kvar. Ibland känns det som om bebis skulle kunna komma närsomhelst..

Dagen har spenderats med min älskade mamma. Nova började på dagis igen idag så då passade vi på att shoppa och äta lunch ihop. Så himla mysigt och jag känner att jag behöver ha min mamma-tid emellanåt.
Älskar dig mamma!!!!



Nova och mamma! <3


För er med barn som gillar Bamse

Idag när jag och Nova var till Ica Maxi för att handla en sväng så sålde dom Bamse-böcker för 10kr st. Var någon kampanj dom körde just nu. Köpte 2 st till Nova och hon älskar dom. Böckerna är rekomenderade från 3 år men Nova är så pass duktig med böcker så det spelade liksom ingen roll.
En rekomendation om ni har vägarna förbi Ica Maxi!


På jakt

Är konstant på jakt efter saker just nu känner jag. Saker till bebis.
Igår kom jag ju på att vi behövde en till skötväska. Vi använder ju Novas fortfarande till henne så då måste vi köpa en ny till bebis. Fick faktiskt tag på en fin skötväska igår och ska hämta den på onsdag.
Det är inte lätt att hålla reda på allt som vi behöver men det börjar arta sig. Tror att vi snart är klar med alla inköp till bebis!


Vecka 36 (35+1)

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen.

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72 timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

 
 

 

 
 
 

Info från gravid.se

Så här ser jag ut (iphonebild, dålig kvalitet)



Lagomt rund men jag är nog mindre än vad jag var med Nova. Magen känns mer avlång! Annars mår jag bra förutom att förvärkarna börjar göra riktigt ont och att jag har svårt att sova.


Ny jacka

Trots att jag är gravid och inte ens kan stänga en jacka så köpte jag en ny jacka idag.
Min brors tjej hade en sån, en vit, och jag tyckte den var så himla fin så jag bestämde mig för att köpa en jag med. Men det fick bli en svart och jag är så himla nöjd. Längtar till jag kan stänga den bara.
Jag har en hel del jackor men det är oftast från H&M som dom kommer och jag kände att jag ville ha en lite dyrare och med bättre kvalitet den här gången, så det fick bli en jacka från Didriksons.


Härliga fredag!

Idag har vi haft besök av våra fina vänner Micke och Sarah. Vi fikade och satt och pratade i nästan 4 timmar. Så himla skönt att bara vara och umgås. Dom går igenom en livskris just nu (ni kan läsa hennes blogg) och jag är så glad att dom är så starka och orkar när det är som tuffast. Ni ska veta att jag är så jäkla stolt över er!!

Igår hade vi besök av min storebror Micke och hans sambo Anna. Vi åt lite middag och umgicks fram till klockan var nästan 2 på natten. Det är någonting som vi gör alldeles för sällan och någonting jag hoppas att vi kan fortsätta med i framtiden.. Det har varit lite dåligt med sånt sista tiden.

Nova sover sen en stund och nu ska jag krypa ner i soffan bredvid P och bara ta det lugnt och känna på "lill-hulkens" sparkar och sträckningar i magen. Bebis är stark!

Min vackra lilla tjej!


Nytt vardagsrumsbord!

Blev en tripp ut till köpis och IKEA idag igen!
Nova ville egentligen inte alls åka ut dit men vi kom iväg iallafall. Var ju tvungen att hinna köpa bordet innan det tar slut, för dom går tydligen åt som smör. Inget märkvärdigt bord, ett LACK-bord, en mindre variant. Passar sig fint till våran soffa som har två divaner.


Var ju till barnmorskan idag och allt såg bra ut. Har haft lite lågt järnvärde men nu har det stigit och det känns bra. Bebis ligger kvar i sitt läge, fixerad. Nu är det bara att vänta och vänta och vänta.. Vill att bebis ska komma nu! Men vad säger man... "den som väntar på något gott!"


4/1-2012

Idag har vi haft en del att göra.
Först åkte vi ut till sandviken för att hämta ett skötbord som passar till badkar. Jättegulligt och personligt skötbord som ska få sig lite vit färg och ny madrass.
Sen stannade vi till på köpis en sväng jag och Nova och kikade på lite kläder.
Även om man är gravid så ska man ju inte gå runt med sunkiga kläder och känna sig allmänt ofräsch så därför fick det bli lite shopping, bebis fick sig ett par byxor också. Nova var hur duktig som helst eftersom hon gick utan att ha med vagnen. Blir så stolt över henne och är noga med att hon får höra det också!
Sen åkte vi hem och gjorde hemmagjorda minipizzor till pappa. Han gillade dom skarpt! 
Nova har ju slutat sova middag så hon blev fort trött och somnade ganska tidigt ikväll. Men vilken underbar dag vi har haft det!
Imorgon är det dax att åka till barnmorskan och det tycker jag alltid är lika spännande! Återkommer om det imorgon!

GLÖM INTE ATT GISSA ANKOMSTDATUM FÖR BEBIS HÄR!

Bjuder på lite bilder från dagen

 




Hickande bebis + gissningslista!

Varje kväll när jag äter kvällsfika så får bebisen hicka.
Hur gulligt som helst!
Små buffningar inne i magen och idag kunde även Pierre känna dom utanpå. Den får nog så mycket energi när jag äter att den börjar svälja fostervatten och därmed får hicka.
Annars så verkar bebisen må hur bra som helst där inne. Sparkar och har sig! Igår kunde jag nästan ta tag i ena foten. <3
Bebis är beräknad att komma den 10 februari och jag tror den kommer komma den 12 februari. Ni får gärna vara med och gissa så kan jag sammanställa en lista över era gissningar sen så får vi se vem som är närmast. Att gissa längd och vikt är frivilligt. Gissningarna görs i detta inlägg.


Lite bilder från nyår

Det blev inte så många bilder eftersom man hade fullt upp hela tiden.
Mamma och hennes man kikade förbi och vi åt middag och hade det supermysigt.
Lugnt och skönt!






2012

Har tagit mig en välförtjänt paus från bloggen ett tag nu.
Nu tänkte jag att jag skulle börja igen, lite smått. Får se hur länge det blir den här gången.

Nytt år, nya händelser!
Jul och nyår har varit fantastiskt!
Nu är det 2012 och detta år ska vi bli en till medlem i familjen och som vi längtar.
Snart dags då jag redan är i vecka 35. Tänkte blogga lite mer om det senare.

Blir ett litet inlägg ikväll så återkommer jag imorgon igen!


RSS 2.0