Sugen.

Jag börjar bli så sugen på att köpa lite plagg till lillbäsen i magen. Tittar runt lite på olika sidor på nätet och det kliar i fingrarna! Ska bli mysigt att få tvätta och hänga upp kläder i storlek 50 igen och dom små strumporna som knappt kan hängas på tork utan att de ska ramla ner. Man märker nu när jag kollar på bebiskläder igen hur stor Nova verkligen har blivit. Mammas lilla hjärta. Ändå så tycker jag att hon är så liten. På måndag är det 3 veckor kvar till hon fyller 2 och jag kan inte fatta vart tiden har tagit vägen. De bästa 2 åren i mitt liv!


Snart helg

Det ska bli så himla skönt med lite helg. Veckan har gått hur fort som helst. Hinner inte riktigt med känner jag. Idag har vi varit och firat min storebror som fyller 29 år. Trevligt att träffas och umgås alla samtidigt. Vi var där en liten stund nu på eftermiddagen men Nova var så trött så vi blev inte långvarig.

Sitter just nu och funderar på vad jag ska äta. Tror det blir en ostmacka och lite varm choklad. MUMS!



Ingen höjdare

Den där blogg.se appen var väl ingen höjdare. Allt var så litet och ihopsmetat så det är nog inget jag kommer att använda i fortsättningen. Samt att det bara går att få bilderna i en storlek. Man kan inte anpassa dom efter bloggens bredd. Aja.. hoppas dom får mycket kritik och att dom gör någonting åt det.

Har ni provat nya appen?


Provar nya blogg.se appen

Får se hur detta funkar!


Längtar!


Det roliga är att..

bygga...



...och att rasera!




Vecka 21

Information från gravid.se

Vissa kvinnor får halsbränna
vid det här stadiet. Det kan kännas som en brännande känsla i bröstet och du kan även få sura uppstötningar. Kanske kan du svettas ovanligt mycket och det beror helt enkelt på de extra kilon som du nu bär runt på. Omkring denna vecka känner du livmodern strax under naveln.

Ditt barn är ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

 
 

 

 
 
 



Såhär ser jag ut!



Tävling idag

Har varit på danstävling idag. Min syster tävlingsdansar och jag vill såklart vara på plats!
Hon har varit jättekrasslig och var inte alls pigg idag men hon gjorde så himla bra ifrån sig ändå. Jag var där utan Nova först sen kom hon mot slutet då Pierre skulle iväg med ett gäng grabbar till Alborgen. Nova var superduktig och tyckte inte alls att det var trist att sitta still och titta på alla dansare. Får se om hon följer med vid nästa tävling.

Efter tävlingarna åkte jag och Nova hem och åt pannkakor och efteråt fick hon lite zoo-godisar. Mums! Jennifer kom senare och vi har haft det supermysigt ikväll och ätit en massa godsaker och kikat på Fångarna på Fortet. Hon har nu åkt hem och jag ska strax lägga mig. Har så himla ont i höften typ, på vänster sida. Måste bero på en anstängande dag. Hoppas det är borta tills imorgon. Får se om jag får sova för lill-bäbisen som sparkar hejvilt i magen.

Hur har er lördag varit?


(Photo by Jennifer)

Hallå, ännu tröttare

Ja idag har jag haft en dag där jag varit extremt trött! Inget har hjälpt. Hade nog kunnat somna stående. Känner mig piggare nu ikväll men jag blir nog inte så långvarig.

Vi tog bilen hem till Micke och Sarah nu på kvällen. Grabbarna skulle kolla upp något relä i våran bil så jag och Nova satt och myste med Sarah. Fick godaste bullarna av Sarah och jag åt 3 st i ett naffs. Jättegott! Nova fick en sådan himla söt mössa. En Ed Hardy-mössa, rosa dessutom. Den gillade hon skarpt!

Nu är vi hemma och Nova sover sen en stund. Ska krypa ner i soffan och kika CSI.

Hur har er dag varit?



Så här har jag sett ut idag

Trött dag

Idag har jag varit fruktansvärt trött. Vet inte vad det beror på. Förmodligen vädret men jag kan tänka mig att det beror på graviditeten också, även om jag känt mig ganska pigg ett tag nu. Skulle nog behöva börja med järntabletter men har inte tid hos barnmorskan förrän i oktober. Vill ju inte börja äta mer järn om jag inte behöver det så jag får stå ut ett tag.

Idag har jag och Nova varit förbi Nettan och hennes Alva. Supermysigt! Barnen lekte och hade det roligt medan vi satt och pratade om både det ena och det andra. Blir nog en återträff nästa vecka igen.

Hoppas ni haft en bra dag idag och att höstmörkret inte gör er alltför trötta!


Bloggtorka

Jahapp.. är verkligen inne i en bloggtorka!
Ska försöka blogga lite mer men kan inte lova att det kommer bli lika ofta som förr.

I lördags gick jag in i vecka 20 så nu har jag avverkat första halvan av graviditeten och lika mycket återstår. Jag mår bra och trivs med magen =) Jobbar heltid nu fram till januari då jag tänkt gå hem på föräldraledighet. Får se om jag orkar jobba så länge men jag hoppas det.

Nova har börjat prata mer och mer nu. Det är så roligt att höra hennes utlägg och jag är så stolt över henne. Hon vet att mamma har en bebis i magen men vill helst inte känna på magen. "Näääee.." säger hon och rynkar pannan. Mammas gobit!

Hur är det mer er? Vilka är det som läser min blogg? Kanske jag får en spark i baken om jag vet att nån läser.. =)

Söndagkväll

Sitter och kikar på "The Real Housewives of New Jersey". Så himla patetiskt program. Blir så irriterad över deras s.k. problem om vilka som är falska och vilka som är rika osv. Hur orkar dom? Men har man pengar och allt annat man behöver så finns det väl inte så mycket mer att prata om. Eller har jag fel?


Var rädd om dina vänner



För det är jag! Älskar er!

Det här funkar väl?



(Lånar mammas strumpor)

Det är bra härligt..

Med en sparkande bebis i magen igen!

RSS 2.0